Animatie

Vaak zegt een animatie meer dan duizend geschreven woorden. Neem dit letterlijk, wanneer u voor een voice-over bij de animatie kiest. Middels een voice-over vertelt u de kijker wat deze ziet. Leg uit wat uw product of dienst uniek maakt, hoe een bepaald proces verloopt of hoe bepaalde software gebruikt kan worden. Een animatie is een eenvoudige manier om iets wat ingewikkeld lijkt duidelijk te maken! De toepassingen van een voice-over animatiefilm zijn eindeloos. Met welk doel overweegt u een voice-over animatievideo te laten maken?

Voice-over voor animatie die mensen aanspreekt

Wanneer u een stemacteur voor uw animatievideo zoekt zijn er een aantal factoren om
rekening mee te houden. Een stemacteur moet een fijne stem hebben om naar te luisteren, welke een proces of de USP’s van uw product en dienst rustig uit kan leggen aan een potentiële klant. Het voorkomt dat een geïnteresseerde halverwege de video afhaakt, omdat het bijvoorbeeld te ingewikkeld wordt. Tegelijkertijd wilt u voorkomen dat een animatie al snel saai wordt, doordat de voice-over te traag is of niet volledig aansluit bij de doelgroep van uw animatiefilm.

Hulp van een professionele stemacteur

Door de jaren heen heb ik een ruime ervaring opgedaan in het uitwerken van voice-overs voor verschillende soorten video’s. De animatiefilm is hier een voorbeeld van. Voor mij is het belangrijk om samen met u te bepalen wat de juiste tone-of-voice is. Een tone-of-voice die past bij de doelgroep van de animatievideo en de inhoud hiervan. Wilt u een serieus onderwerp bespreekbaar maken onder een jongere doelgroep? Houd het in dat geval luchtig en zorg dat de snelheid in de video blijft. Kiest u voor een video die uitlegt waarom juist uw dienst interessant is voor zakelijke klanten? Ook in dat geval bied ik u een tone-of-voice die mensen aanspreekt.

Vertrouwen vergroten en aanzetten tot actie

U wilt een animatie vanzelfsprekend niet slechts gebruiken voor het onder de aandacht
brengen van een product of dienst. Het is mogelijk uw doel om de verkoop van deze
producten te stimuleren, of de band tussen uw bedrijf en (potentiële) consumenten te
verbeteren. Zeker in een tijd waarin de online concurrentie sterk toeneemt, is het belangrijk om een goede vertrouwensband op te bouwen en deze vast te houden met klanten. Het vergroot de kans dat ze nog eens bij u terugkeren. Ik help u graag het vertrouwen van uw klanten te vergroten en hen tegelijkertijd aan te zetten tot het uitvoeren van een actie; een call-to-action. Op deze manier zorgt u dat een animatievideo niet alleen informatief is, maar tevens leidt tot een hogere omzet.

Meer informatie over voice-over bij animatiefilm


Wilt u meer weten over uw mogelijkheden bij de keuze voor een voice-over bij uw
animatiefilm? Neem eens vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel u graag meer over de
ervaring die ik heb als stemacteur. Tevens kan ik u voorbeelden tonen van eerder
uitgevoerde projecten. Het geeft u een goed beeld van hetgeen ik als stemacteur voor u kan betekenen!