TV

Televisie, wie is er niet groot mee geworden. Voor de huidige generaties is dit medium niet meer weg te denken en nog steeds van grote invloed. En niet alleen de programma’s en personen blijven ons bij, ook de stemmen blijven hangen. Dat typische geluid van die ene acteur/actrice of presentator. Of juist de stem van de persoon die je óp tv misschien wel nooit hebt gezien; de stemacteur, voice-over of stationvoice.

De stem van je televisie

Want laten we wel wezen, televisie gaat alweer wat jaartjes mee. Misschien kunnen we het al wel scharen onder een “oud” medium. De toekomst ligt volgens velen bij de online en on-demand markt. Neemt niet weg dat de hele markt is geboren uit de opmars van de tv!

TV blijft echter een belangrijk onderdeel van de informatiemaatschappij en hoewel de klassieke manier van kijken verdwijnt blijft het beeldscherm een van de belangrijkste onderdelen in de woonkamer. Soms staat deze zelfs aan maar wordt er niet gekeken maar alleen geluisterd, naar de stem van je televisie. De stem die je iets uitlegt, verkoopt of die je informeert. En vaker dan je denkt is dit, je raadt het misschien al, een stemacteur of voice-over.

De voice-over die je bij blijft

Hoe vaak kun je je niet meer herinneren wat je precies gezien hebt maar kunt je je wel een jingle of tune herinneren? Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Geluid blijft nu eenmaal beter “hangen” dan beeld, zeker als het catchy is. Een boodschap op televisie komt dus het beste over als je de juiste beelden voorziet van de juiste muziek en de juiste stem.

Maar, die combinatie vinden is misschien wel makkelijker dan je denkt. Want zodra je de beelden en muziek hebt doet de voice-over of stemacteur de rest. En ja, zo makkelijk kan het echt zijn. Als voice-over denk ik namelijk met je mee, zelfs al in het begin van het proces. En de muziek onder de beelden bepaalt al een groot deel van de sfeer. Als stemacteur hoef ik daar alleen nog in mee te gaan!

Een stem(acteur) die bij je past

De mogelijkheden voor een commercial, animatie of bedrijfsfilm die je graag op tv uit wilt zenden zijn eindeloos. Voor elk budget en elk bereik is er een oplossing. Wil je graag dat ik vanaf moment één met je meedenk of zoek je juist een snelle oplossing voor je eindproduct? Neem contact met me op en we gaan samen aan de slag om de juiste sound te vinden.

En mocht je op zoek zijn naar én een stem en/of een acteur, ook dan ben je aan het juiste adres. Kijk dan vooral even naar mijn persoonlijke verhaal.