E-Learning

E-learnings zijn natuurlijk gewoon leuke digitale studieboeken. Even zonder dollen, een e-learning kan een hele handige tool zijn om een groep medewerkers of studenten op een vaak interactieve wijze iets nieuws te leren. Steeds meer studieboeken en methodes hebben een e-learning element. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld extra informatie online staat die het boek of de paper ondersteunt. E-learnings zijn helemaal op eigen wijze in te vullen door jou als onderneming of onderwijs instelling.

Ontwikkelen van een e-learning

Een e-learning wordt vaak gemaakt door een daarvoor gespecialiseerd (animatie)bedrijf. Deze zal samen met jou kijken naar wat voor informatie er in de module moet komen te staan en of deze informatie overgebracht dient te worden door een docent, een animatie of door alleen tekst en een voice-over. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos en voor elk vak/onderneming zijn er natuurlijk andere wensen. Als voice-over denk ik vaak pas mee op het moment dat de module af is en er dus alleen nog ingesproken hoeft te worden. Uiteraard kan ik ook in een eerdere fase van het proces betrokken worden om direct beeld/tekst en voice-over samen te brengen.

Hoe wil je dat een e-learning klinkt?

Het grote voordeel van een e-learning is dat je zelf kunt kiezen hoe je de informatie deelt. Een korte animatie met veel informatie. Of toch liever een lange reeks van meerdere modules waarin één aspect centraal staat. Voor elke soort e-learning is een andere tone of voice nodig. Soms wil je de student of medewerker enthousiast maken om voor een bepaalde e-learning te kiezen. En dus zal ik als voice-over enthousiaster moeten klinken. Maar als een module 20 minuten duurt ben je meer gebaat bij een steady tempo, minder enthousiasme maar wel een duidelijk en prettig geluid. Vergeet niet dat de student vaak langere tijd moet kunnen en willen luisteren, een slecht ingesproken voice-over is dan funest.

Wil je weten over hoe ik te werk ga? Kijk dan even op dit deel van m’n website. En wil je contact opnemen? Dan klik je hieronder.