WERKWIJZE

Je weet inmiddels wat je wilt laten inspreken en bent bij mij uitgekomen. Hoe nu verder? Hieronder vertel ik je in het kort hoe het opnemen van jouw voice-over in z’n werk gaat.

KENNISMAKING

Allereerst gaan we samen bekijken wat je als bedrijf uit wilt stralen, wat je wilt communiceren aan je klant. Daar komt een tone-of-voice uit voort en als er ook de tekst al klaar ligt kunnen we snel van start. Is de tekst nog niet af? Dan kijk ik graag met je mee!

ONDERZOEK

De tekst is binnen en ik weet wat voor tone-of-voice ik het mee kan geven. Maar ik ken het bedrijf nog helemaal niet! Daarom doe ik altijd een kort onderzoekje naar het bedrijf. Ik check de website en social media, bekijk eerder gemaakte commercials of bedrijfsfilmpjes en kom zo tot een goed beeld waar de nieuwe productie voor moet staan.

OPNEMEN

Aan de slag! Ik duik de studio in, warm m’n stem op, zorg dat de instellingen voor de microfoon en software goed staan en ga aan het werk. De eerste takes gebruik ik vaak om te luisteren hoe de studio en m’n stem die dag klinken, daarna ga ik er eens goed voor zitten en kom ik de studio pas weer uit als ik 100% tevreden ben.

EDIT

Zodra alles erop staat ga ik terug luisteren. Ik neem als het moet direct stukjes opnieuw op en knip hoorbare ademhalingen of andere bijgeluiden uit de opname. Sommige dingen laat ik bewust staan om te zorgen dat de opname ‘levend’ blijft.

NABEWERKING

Wil je dat ik ook direct andere effecten en muziek toevoeg en het bestand helemaal kant en klaar aflever? Dan kan dat ook! Ik ga voor je aan de slag om het bestand 100% uitzendklaar te maken.

VERZENDEN

Het bestand is af en komt naar je toe. Dit kan op iedere gewenste manier zoals bijvoorbeeld WeTransfer of je eigen map in Google Drive. Uiteraard kan dit in elk gewenst bestandsformaat, WAV en MP3 krijg je sowieso van me! Ik zorg ervoor dat de bestanden daadwerkelijk aankomen wat inhoudt dat ik check of zowel de verzending als de ontvangst goed is gegaan.

REVISIE

Je voice-over is binnen maar je komt erachter dat je toch wat mist. Kan gebeuren! Wil je het toch met net een andere tone-of-voice of net een andere tekst? Geen probleem. Een revisie zit altijd in de prijs. Wil je grotere aanpassingen of een extra tone-of-voice? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!